Menu

Agenda

Anti-Tekenkramp Bootkamp

We gaan de hele dag tekenen! Korte oefeningen, tal van technieken en opdrachten om op luchtige laagdrempelige manier uit de kramp te schieten. Je gaat gegarandeerd naar huis met vernieuwde tekenflow.

We gaan van 9 tot 17 aan de slag met heel veel leuke korte tekenoefeningen. Het is een dag om los te laten dat het perfect moet zijn, om te spelen met verschillende materialen en te ontdekken wat snel en vlot tekenen doet voor de dynamiek van je tekeningen. Je werkt deze dag met verschillende materialen en technieken in een schetsboek die we voor een groot gedeelte gaan vullen.

Heb je zelf nog geen tekenspullen? Kies dan de workshop inclusief materiaalsetje. Er staat dan een pakketje met schetsboek, pennen en miniaquarelsetje voor je klaar! Zo kom je zeker de zomer door!

Omdat veel mensen hun eigen voorkeur hebben voor materialen kun je natuurlijk ook zelf een schetsboek en aquarelsetje meenemen.

Dit is een workshopdag voor iedereen die van tekenen houdt. Of je nou hobbyist bent, professioneel illustrator, architect, of zakelijk tekenaar, iedereen heeft baat bij een welverdiende tekenmassage waarbij je tekenspieren worden losgeweekt en soepel gemaakt.


De locatie is de studio van De Procescartograaf op het Gasfabriek terrein in Deventer. We gaan binnen teken, maar binnen 2 stappen staan we midden in de uiterwaarden van de IJssel. En daar gaan we zeker naar toe als het weer het toelaat.
We gaan in een dag tijd een aanzienlijk deel van je schetsboek vullen. Niet met prachtige tekeningen, maar met tekeningen die er voor zorgen dat je weer plezier krijgt in tekenen en in spelen met inkt.
Mocht je nog geen tekenspullen hebben dan kun je een basispakketje aanschaffen en staat er een heerlijk setje tekenspullen voor je klaar waar je zeker de dag mee doorkomt. En die je natuurlijk daarna mee naar huis neemt om de zomer mee door te komen.

Datum:
– de bootkamp van juli is door omstandigheden komen te vervallen
– vrijdag 9 september 2022 van 9.30 tot 15.30 uur
Locatie: Gasfabriek Deventer
Kosten: €87,- inclusief koffie, thee, lekkere en/of gezonde snacks en lunch
Materiaalsetje (optioneel): €35,- (o.a. schetsboek, fineliners, mini aquarelsetje, waterbrush)
Aanmelden: gebruik het aanmeldformulier op deze pagina

Schetsboek bos playdate

Terwijl we door het bos wandelen gaan we observeren wat we zien. Zo nu en dan strijken we ergens neer om eens heel goed te kijken wat we nu eigenlijk zien. We maken aantekeningen, notities en tekeningetjes van de plantjes, beestjes of wat dan ook jouw aandacht krijgt.
We gaan geen lange wandeling maken, dus je hoeft geen berenconditie te hebben om mee te doen. We passen de afstand aan aan de deelnemers.

Ook heel leuk om samen met je kind mee te doen! (Geen kinderen zonder begeleiding).

Ik ben aanwezig om je tekentips te geven waar wenselijk, maar we gaan vooral lekker zelf aan de slag. Dus verwacht geen complete les, maar een heerlijke doe ochtend.

Zelf meenemen: schetsboek, pennen, potloden, iets om op te zitten (krukje, knie matje om te tuinieren, vuilniszak), fijne schoenen voor in het bos, (thermos)flesje met thee/koffie/water voor jezelf

Hou er rekening mee dat er teken in het bos zitten. Anti muggen/tekenspray is daarom aan te raden en controleer jezelf goed bij thuiskomst!


Datum: 3 juni 2022 van 9.30 tot ongeveer 12.00 uur (als het heel slecht weer is gaat het niet door)
Locatie: Lochemse Berg
Start- en verzamelpunt: Parkeerplaats hotel BonAparte Lochem
Kosten: vrije gift
Aanmelden: gebruik het aanmeldformulier op deze pagina, zodat ik weet dat je komt

Aanmeldformulier

  Deze site is beschermd door reCAPTCHA (anti-spam) de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van kracht.

  Tekencursus Teken je leven

  In 4 weken teken we alles wat op ons pad komt. Je leert loslaten, spelen en doen. Wat er ontstaat is een document van herinneringen uit jouw leven. Bij de workshop krijg je een hele toffe tekenkit met schetsboek, pennen, water brush en mini aquarelsetje.

  Locatie: Stadshuus Lochem
  Data: najaar 2022
  Aanmelden en meer info: hou de site van Fitart in de gaten